Eerst even engagement. Daar hebben we in het Nederlands geloof ik geen woord voor. Engagement heeft met te maken met de groeifase van internetgebruikers. Zij willen meer interactie. Hebben een mening en willen die kwijt. Ze willen een bijdrage leveren, kennis delen.
Kortom, er is vanuit uw doelgroep(en) de behoefte aan meer betrokkenheid bij uw product, bij uw bedrijf, bij u als persoon. Daar zult u op moeten inspelen, met uw website, blog en via social media.
Deze trend naar 'engagement' is ook van invloed op de Call to Action. In twee vorige artikelen is al het een en ander gezegd over de verandering bij Call to Action tot nu toe en wat dat betekent voor leadgeneratie en lead nurturing. Maar wat zal de toekomst ons brengen. Hieronder 4 voorspellingen over de groei van Call to Action naar Call tot Engagement.
Op dit moment zijn de Call to Actions vaak nog push gericht. Eigenlijk juist iets wat niet in de Inbound Marketing filosofie past. Bedrijven bieden bezoekers via hun Call to Action meestal wat zij willen dat ze zien lezen, downloaden etc. Sommige bedrijven gebruiken verschillende Call tot Action's voor verschillende fasen in het koopproces. Dat is al beter.
In de toekomst zal er meer gebruik gemaakt worden van widgets. Met widgets kunnen bezoekers snel keuzes maken wat voor hen interessant is, afhankelijk van de fase in het koopproces. Er is dan sprake van een call to engagement widget (i.p.v een Call to Action button).
Bezoekers aan het begin van een koopproces zullen meer e-Books en whitepapers downloaden. In het midden van het verkoopproces meer informatie om producten te vergelijken. Zo kan de bezoeker bepalen welke informatie van waarde is.
Zoals al gezegd staan op een website vaak dezelfde Call to Action buttons. Op de homepage en op een paar interne pagina's. Dat gaat veranderen. Er zullen verschillende Call to Engagement widgets op een website staan. Het type van de widget zal afhangen van de inhoud van de pagina. Met een Call to Engage widget op een Productpagina kunnen bezoekers inhoudelijke informatie downloaden, zoals whitepapers en klantcases. Op pagina's met prijsinformatie staan widgets waarmee een offerte kan worden aangevraagd. Of "Korting / Aanbieding"-widgets die verbonden zijn met een webshop of online klantportaal (geïntegreerd met ERP).
Er wordt al massaal via internet ingekocht. Dat geldt zowel voor de B2C als de B2B markt. Wat ook zeer sterk is toegenomen, is het online verkeer (gesprekken en andere interacties) tussen prospects, leads, klanten en bedrijven. Veel van dit verkeer zal in de toekomst via Call to Engagement verlopen. Dit zal invloed hebben op bedrijven wat betreft hun workflow, heel praktisch wat betreft online chat, maar ook op de Business Intelligence. Meer online betekent hier meer informatie en dus meer stuurmogelijkheden.
Call to Engagement zal er voor zorgen dat er meer informatie beschikbaar zal zijn wat betreft de klantbehoefte. In welk stadium van het verkoopproces dan ook. Dit zal zijn invloed gaan hebben op verkoop-, inkoop- en productieprocessen. Door bedrijven wordt al op basis van zoekgedrag rekening gehouden met de forcast. Nu komt er meer betrouwbare informatie binnen en zal dit proces zich verder verfijnen. Ook zal dit zijn invloed hebben op ontwikkeling binnen CRM en andere ICT producten en diensten.
Uw (potentiële) klanten zijn vandaag de dag meer ontwikkeld en onafhankelijker. Soms zijn zij met de door hun verzamelde informatie meer op de hoogte dan u en ik. Ze zijn op zoek naar oplossingen en niet naar producten. Ze willen meer kennis en hiervan leren. Zich ontwikkelen. Dat u hen helpt de goede keuze te maken. En niet snel probeert iets te verkopen.
Call to Engagement zal dit proces verstekken, maar bedrijven ook helpen. Bedrijven die hier goed op inspelen zorgen voor transparantie en vertrouwen. Bezoekers kunnen immers zelf de voor hen informatie vinden, verzamelen en advies krijgen. Passend bij wat zij nodig hebben om de juiste keuze te maken.
Bron: LeadFormix, Shreesha Ramdas
De 5 beste Call To Action plekken en succes bij ICT leadgeneratie
Het belang van Call To Action op uw zakeijke ICT blog