<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

4 ultieme lifehacks voor contentmarketing

door: Driek Geurtsen

4 ultieme lifehacks voor contentmarketing

4 ultieme lifehacks voor contentmarketing

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Blogafbeelding.jpg

Over het algemeen gezien leveren content en inbound marketingtrajecten op de lange termijn resultaat op. Wanneer je content creëert en daarmee leads wilt genereren, is dat niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Je moet de content maken, dan moet het gedeeld worden en de juiste mensen bereiken. Een stijging in organisch zoekverkeer is ook niet ineens gerealiseerd. Realistische verwachtingen zijn dus belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je wel zo snel mogelijk resultaat krijgt, heb ik een aantal lifehacks voor je op een rij gezet.

Leads en klanten genereren met content marketing worden vaak als voornaamste doelstellingen gebruikt. Ik schreef onlangs een blog over dat je misschien al veel sneller andere resultaten bereikt die je niet had voorzien. Goed om voor ogen te houden!

Nu weer terug naar mijn lijst met lifehacks voor content marketing. Bij One4Marketing zetten we dit ruimschoots in en ervaren er veel voordeel van. Ook bij klanten zie ik dat deze lifehacks meer dan welkom zijn.

Een overzichtelijke contentkalender

Met content en inbound marketing gaat het om contentcreatie die relevant is voor jouw doelgroep. Je zet de content in om de vragen te beantwoorden die jouw buyer persona heeft gedurende zijn buyer journey. De buyer journey kent drie fases:

  • Awareness: Wat is mijn probleem?
  • Consideration: Ik weet wat mijn probleem is. Wat zijn mijn opties?
  • Decision: Ga ik voor die aanbieder? Of kies ik voor dat product?

Deze bewandelt jouw potentiele klant vanaf het moment dat hij een probleem ervaart tot aan het moment dat hij overgaat tot een aankoop. Belangrijk is dus om inzicht te hebben in welke vragen jouw buyer persona stelt in welke fase. Op deze manier kun je jouw persona de content aanbieden die hem begeleidt door zijn journey. Je maakt jouw lead steeds warmer voor jouw product of dienst.

Buyers_journey-1.png

Een voorbeeld:

Stel je bent een marketing manager of sales manager en de leads de gegenereerd worden via de website zijn kwalitatief niet goed. Keer op keer worden leads nagebeld of rijden accountmanagers het land door om kennis te maken met organisaties. Steeds opnieuw is de conclusie dat de organisatie niet geschikt is als klant. Ze zijn bijvoorbeeld nog in een hele algemene oriëntatiefase of blijken geen budget te hebben etc.

Op dat moment zie je een blogartikel voorbij komen met als titel: ‘10 tips om kwalitatieve leads te genereren’ of ‘Scoringspercentage accountmanagers verhogen? Zo genereer je de juiste leads’.  Deze titel maakt jou bewust van je probleem. Je wordt getriggerd en gaat het lezen. Deze blog is dus een typisch middel voor in de Awareness-fase.

Onderaan de blog staat ‘Meer weten over kwalitatieve leads genereren? Download nu het gratis e-book!’. Jij wilt meer diepgang, dus download het e-book. In het e-book lees je over leads kwalificeren met behulp van marketing automation. Je leest hoe je automatisch leads kunt kwalificeren door hen bepaalde zaken te vragen als zij een formulier op jouw website invullen. Denk bijvoorbeeld aan hun rol en of zij budget hebben om een investering te doen. Dit fenomeen heet leadscoring. Je geeft leads punten op basis van gedrag of demografische kenmerken en belt alleen de leads die voldoen aan vooraf ingestelde eisen.

Je krijgt een aantal dagen later een mail waarin een klantcase wordt aangeboden. Een bedrijf heeft marketing automation ingezet en heeft zo met hun salesorganisatie een enorme efficiëntieslag gemaakt. Hier wil je meer over weten, dus je download de klantcase. Deze klantcase is een voorbeeld van een middel die je inzet in de Consideration-fase.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om door middel van een test te zien welke marketing aanpak of welk marketing automation systeem bij jou past. Deze test is een voorbeeld van een middel voor in de Decision-fase. Nadat jij ingegaan bent op al deze aanbiedingen, heb jij vrijwel genoeg informatie om een beslissing te nemen. Je bent als het ware aan de hand genomen door jouw buyer journey.

Om dit ook voor jouw organisatie toe te passen, is het goed om deze stappen uit te schrijven. Hiervoor gebruik je een contentkalender. Hierin geef je aan welke content je inzet, in welke vorm, voor welke buyer persona en in welke fase van de buyer journey het past. Op deze manier heb je een helder overzicht en zie je waar eventuele gaten vallen.

Denk niet in tekst

Bij content denkt men vaak in tekst. je gaat blogs schrijven of whitepapers en e-books maken. Dit wordt inmiddels door veel organisaties ingezet en de berg met content stijgt. Zorg daarom dat je eruit springt. Bedenk waar je jouw buyer persona het beste mee helpt en waarmee je zijn aandacht krijgt. Maak bijvoorbeeld een leuke video of geef een webinar waar je content deelt.

Een scan of test, zoals in het voorbeeld hierboven, is ook een handige en originele tool. Zo ontwikkelden wij eens een inbound marketingtest. Het is eens iets anders en mensen vinden dat leuk om in te vullen.

Of maak eens een infographic. Wij maakten van de uitkomsten uit ons onderzoek naar inbound marketing in de HR-branche een infographic. Deze is heel vaak gedownload. Het is een voorbeeld van ‘snackable content’. Mensen kunnen het snel bekijken en op deze manier toch nuttige informatie tot zich nemen.

Gratis rechtenvrije foto’s

Om je content mooi te presenteren, zijn goede afbeeldingen essentieel. Natuurlijk is een designer in huis ook een waardevolle toevoeging aan je organisatie. Ik merk dat organisaties een eeuwige worsteling hebben met het vinden van goede foto’s die rechtenvrij zijn. Wij hebben een aantal sites waar we graag rondneuzen. Doe er je voordeel mee:

Gebruik je medewerkers

Het lijkt een voordehandliggende tip, maar het wordt te vaak vergeten. Contentmarketing blijft vaak iets van alleen de marketingafdeling. Soms wordt sales goed aangehaakt, maar verder dan dat gaat het vaak niet. Zonde! Bijvoorbeeld bij het delen van content is het een hele verstandige zet om gebruik te maken van al je medewerkers. Laat hen de content delen via hun social media. Dit genereert een enorm bereik! Daarnaast zijn zij uiteraard heel waardevol bij contentcreatie. Wil je input voor blogs (als zij ze zelf niet kunnen schrijven), interview hen dan! Wil je weten waar je jullie doelgroep kunt bereiken of wat jouw buyer persona bezighoudt? Vraag het de mensen die dagelijks contact hebben met jouw doelgroep.

Hopelijk helpt dit je om snel(ler) resultaat te behalen met content marketing.

Direct aan de slag en handige hulpmiddelen nodig? Wij stelden een inbound marketing startpakket voor je samen!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..