<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Slimmer zoeken met Google: 13 tips

door: One4marketing

Slimmer zoeken met Google: 13 tips

Slimmer zoeken met Google: 13 tips

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Betere zoekresultaten op Google

Veel mensen zoals u en ik gebruiken Google dagelijks. Toch bestaat de kans dat u nog niet alle mogelijkheden kent die deze zoekmachine u als zoeker bied. Dit artikel is bedoelt om u van de nodige tips en trucks te voorzien.

Tip 1. Exacte woordcombinate:

Stel, u bent op zoek naar informatie over adverteren op Facebook. In plaats van nu adverteren op Facebook in de Google zoekbox in te typen, zijn de resultaten vaak van hogere kwaliteit wanneer u voor de exacte woordcombinatie zoekt. Om dit te doen, plaatst u de woordcombinatie tussen dubbele aanhalingstekens.

Voorbeeld zoekterm: "adverteren op Facebook"

Tip 2. Sluit resultaten uit:

Stel dat u op zoek bent naar informatie over internet marketing, maar u wilt de resultaten uitsluiten die de term adverteren bevatten. Gebruik om dit te realiseren het minteken voor het woord of de frase die u wilt uitsluiten (wanneer het een frase is, vergeet deze dan niet tussen aanhalingstekens te plaatsen)

Voorbeeld zoekterm: internet marketing -adverteren

Tip 3. Zoeken binnen een website:

Het kan ook voorkomen dat u op zoek bent naar een bepaalde woordcombinatie binnen een specifieke site. Zelfs wanneer de site geen interne zoekmachine heeft, kunt u Google gebruiken om op deze site te zoeken. Gebruik hiervoor de site:websitenaam.nl codering die Google heeft ingesteld om binnen een domein te zoeken.

Voorbeeld zoekterm: "internet marketing" site:www.one4marketing.nl

Tip 4. Gelijke woorden en synoniemen:

Stel dat u op zoek bent naar een bepaald woord in uw zoekterm, maar u wilt ook zoeken naar resultaten die vergelijkbare woorden of synoniemen bevatten. Om dit te doen, gebruikt u het '~' teken voor het woord.

Voorbeeld zoekterm: "internet marketing" ~professional

Tip 5. Specifieke documenttypes:

Wanneer u op zoek bent naar resultaten in een bepaald formaat (in Microsoft Word, Powerpoint of Adobe PDF), gebruik dan de filetype: instelling. Deze bestaat onder andere voor de formaten doc, ppt, pdf. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek zou zijn naar een presentatie over email marketing, is het slim om de zoekterm zo te schrijven:

Voorbeeld zoekterm: "email marketing" filetype:ppt

Tip 6. Dit OR dat:

De standaardmanier waarop Google zoekt, is het gebruiken van alle zoektermen die u heeft ingevuld. Wanneer u echter voor de ene OF de andere term wilt zoeken, kunt u de OR instelling gebruiken.

Voorbeeld zoekterm: leads OR prospects

Tip 7. Het telefoonboek:

Stel dat iemand u belt en u weet niet wie diegene is. Wanneer u een telefoonnummer heeft, kunt u deze in Google opzoeken. Vaak is een commercieël nummer terug te vinden op een bedrijfswebsite, maar ook particuliere nummer staan vaak in websites als De Telefoongids. Type hiervoor het nummer in de Google zoekbalk in.

Voorbeeld zoekterm: 0318-542 712 (telefoonnummer One4Marketing)

Tip 8. De locatiecode:

Enigszins vergelijkbaar met de vorige tip, kan er ook worden gezocht op enkel het netnummer. Vaak levert een van de eerste resultaten de bijbehorende locatie op.

Voorbeeld zoekterm: 0318

Tip 9. Numeriek bereik:

Dit is een zeldzame, doch handige tip. Stel dat u op zoek bent naar resultaten binnen een bepaald bereik van nummers. Hiervoor gebruikt u de X..Y instelling (als het moelijk te lezen is: tussen de X en de Y staan 2 punten). Deze manier van zoeken is handig voor bijvoorbeeld jaren, prijzen, aantallen of een andere serie nummers.

Voorbeeld zoekterm: Amerikaanse president 1992..1996

Tip 10. Aandelen (beurscode):

Type een geldige beurscode in en Google geeft u de actuele financiële gegevens en een kleine grafiek voor de aandelen. Stel, u bent op zoek naar de huidige informatie over aandelen van Apple.

Voorbeeld zoekterm: AAPL

aapl   Google Search resized 600

Tip 11. Rekenmachine:

Wanneer u een snelle berekening moet doen, kunt u deze voortaan in Google intikken inplaats van hiervoor een Calculator programma op te starten. Wanneer u de som heeft ingetikt, krijgt u een rekenmachine te zien in uw browser met meer opties.

Voorbeeld zoekterm: 54321 * 1.02

54321 1.02   Google Search resized 600

Tip 12. Engelse definities:

Wanneer u een definitie wilt van een Engels woord, is er de define instelling. Omdat Google ooit in de Verenigde Staten is begonnen, werkt deze functie momenteel alleen voor Engelse woorden.

Voorbeeld zoekterm: define claustrophobia

Tip 13. Het weer:

Het weer rondom de wereld is gemakkelijk te vinden door de weather instelling. Wilt u bijvoorbeeld de weersvoorspelling weten rondom Veenendaal, typ dan in:

Voorbeeld zoekterm: weather Veenendaal

weather veenendaal   Google Search resized 600

Hopenlijk hebben deze tips van u een professionelere zoeker gemaakt. Hebt u nog vragen of kent u meerdere tips? Aarzel dan niet en plaats een comment onder deze blog. Reactie gegarandeerd!

Bent u ondernemer en wilt u uw website beter online gevonden laten worden? Lees dan dit ebook of stuur mij een email.

Inbound Marketing, Ebook

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?