<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 tips om video in te zetten als marketinginstrument

door: One4marketing

5 tips om video in te zetten als marketinginstrument

5 tips om video in te zetten als marketinginstrument

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

opties

Als je zou moeten kiezen, welke van deze twee artikelen zou je dan eerder bekijken?

Kies je voor optie 2? Dan behoor jij ook tot de 60% die liever een video kijkt dan een tekst leest. Beide artikelen verschaffen precies dezelfde informatie, maar de één in de vorm van tekst en de ander in videovorm. 

Wij mensen zijn enorm visueel ingesteld en tegenwoordig nemen we niet meer uitgebreid de tijd om een lange lap tekst door te lezen. Een boek lezen, oké, maar een tekst op het internet: daar besteden we maar liever niet teveel tijd aan. Bovendien zijn we ook heel ongeduldig als het op het lezen van online teksten aankomt. Als de site niet binnen enkele seconden laadt, klikt men in 90% van de gevallen direct weg.

Je begrijpt het al: als jij je doelgroep écht wil bereiken, moet je met de tijd meegaan. Nog geen video’s op je website? Een gemiste kans! Videomarketing is namelijk dé manier om informatie over te brengen. Hoe je video’s nu precies in zet om jouw (marketing)doelen te bereiken, dat leg ik je uit in deze blog.

1. Het promoten van je dienst/product
Of je nu andere bedrijven ondersteunt met hun marketingactiviteiten of vloerverwarming verkoopt, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt wel een video maken ter promotie van je product of dienst. Wist je dat 80% van de consumenten eerder is geneigd een product te kopen na het zien van een productvideo? (Cisco, 2011) We willen graag eerst weten hoe iets precies werkt, voordat we het aanschaffen. En hoe kan dat nu beter door het daadwerkelijk te laten zien? Kies dus voor een video waarin je je product/dienst laat zien, in plaats van een tekst waar in je het beschrijft.

2. Plaats een video op de homepage
Wat je tegenwoordig bij veel bedrijven ziet, is een video op de homepage. Hiermee kun je de bezoeker direct kennis laten maken met je bedrijf. Hierin kun je kort vertellen wie je bent, wat je doet en wat je de klant te bieden hebt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de directeur aan het woord te laten, maar tegenwoordig zie je ook veel animatievideo’s waarin gebruik wordt gemaakt van simpele iconen om zo je dienst of een bepaald onderwerp uit te leggen. Een goed voorbeeld van deze laatste optie is onderstaande video, waarin het gebruik van Twitter op een hele duidelijke manier wordt uitgelegd:

 

 


3. Video is goed voor SEO
Dit klinkt misschien onverwacht, maar het maken van video’s is onwijs goed voor je SEO. YouTube is namelijk na Google de meestgebruikte zoekmachine op het internet. Net als op Google, zoeken we ook op YouTube naar informatie en op die manier gaat zoekmachineoptimalisatie dus ook op voor YouTube. Bovendien worden de YouTube resultaten ook gewoon in Google getoond. Dus, stel dat iemand op Google zoekt naar “Een zakelijke Facebookpagina aanmaken” en jij hebt daar toevallig een video over gemaakt, dan verschijnt die ook gewoon tussen de resultaten. Natuurlijk ligt het wel aan de reputatie van je eigen website hoe hoog je in de zoekresultaten zult verschijnen.


4. Een video in plaats van een blog
Heeft jouw bedrijf al een eigen zakelijke blog? Goed bezig! Voor de afwisseling kun je ervoor kiezen om één keer in de week een video te plaatsen in plaats van een blog. Bij One4Marketing hebben wij bijvoorbeeld de Inbound Marketing Minuut. Elke woensdag plaatsen we een korte video van (goh, wat verrassend) één minuut lang waarin we een Inbound Marketing onderwerp behandelen.


5. Zelf niet de juiste middelen in huis? Vraag hulp!
Nu denk je misschien: leuk en aardig, maar ik kan zelf helemaal geen video’s maken. Roep dat niet te hard, want het is simpeler dan je denkt. Met een simpele camera, een microfoon en een goed verhaal ben je al een heel eind. Maar, als je het professioneel aan wilt passen, kun je natuurlijk altijd hulp in schakelen. Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die zich specialiseren in het maken van (bedrijfs)video’s. Zo weet je zeker dat je een mooie en professionele video op je website hebt!

Ik ben benieuwd: doe jij al aan videomarketing?

E-book Branding

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?